• FoU som arbeidsform i yrkesfaglærerutdanningen 

      Spetalen, Halvor; Ledsaak, Oddlaug; Schøn, Eldbjørg; Eben, Bjørn; Bødtker-Lund, Daniel (Nordic Journal of Vocational Education and Training;1 (1), Journal article; Peer reviewed, 2012)
      Denne artikkelen bygger på et FoU prosjekt gjennomført ved yrkesfaglærerutdanning i restaurant- og matfag (YFL RM-fag) ved Høgskolen i Oslo og Akershus i perioden april 2011 til mai 2012. Prosjektet hadde flere formål: 1) ...
    • Humans seem to produce arsenobetaine and dimethylarsinate after a bolus dose of seafood 

      Molin, Marianne; Ulven, Stine Marie; Dahl, Lisbeth; Telle-Hansen, Vibeke Helen; Holck, Marianne; Skjegstad, Grete S.; Ledsaak, Oddlaug; Sloth, Jens Jørgen; Oshaug, Arne; Alexander, Jan; Fliegel, Daniel; Ydersbond, Trond A.; Meltzer, Helle Margrete (Environmental Research;112, Journal article; Peer reviewed, 2011-12-02)
    • Symptoms in advanced pancreatic cancer are of importance for energy intake 

      Bye, Asta; Jordhøy, Marit S.; Skjegstad, Grete; Ledsaak, Oddlaug; Iversen, Per Ole; Hjermstad, Marianne Jensen (Journal article; Peer reviewed, 2012-06-10)
      Purpose Cancer cachexia and low energy intake (EI) probably contribute to weight loss in advanced pancreatic cancer (PC). However, little is known about the actual EI in this disease. Aims were to assess EI, weight loss ...
    • Valgets kvaler : Rekruttering til restaurant- og matfag 

      Ledsaak, Oddlaug; Spetalen, Halvor (2013-10)
      I denne artikkelen analyseres 6 bacheloroppgaver som alle har fokus på rekruttering til utdanningsprogrammet Restaurant- og matfag (RM) i den videregående skolen. Utgangspunktet for bacheloroppgavene og denne artikkelen ...